Wednesday, 16 January 2013

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET


Hai & Assalamualaikum..

The SUPERBRAND & the best corset ever. The only 1 Corset have LIFETIME TIME WARRANTY.


THE PREMIUM BEAUTIFUL CORSET 

Sesiapa yang mengalami masalah:
*
*
*
*

1) Weight Problem

2) Period Pain

3)Body Out of Shape

4) Cyst

5) Back Pain /Slip Disc

6) Confinement/ Untuk Ibu Berpantang

7) Migraine

70% for Healthy 30% Beauty

Get The Premium Beautiful Corset Now !!!

For free trial & consultation do contact me now!



ADDA NORDIN

SMS/CALL/WASSAP :0192008271


Tuesday, 15 January 2013

FAQ BIOZONE FOOD PURIFIER


BIOZONE FOOD PURIFIER PRODUK WAJIB ADA DI SETIAP KEDIAMAN ANDA




BIOZONE Food Purifier menggunakan proses pengkhususannya iaitu menyatupadukan bahan perintang ozon bagi mengubah oksigen (O2) menjadi ozon (O3). Ozon akan kembali menjadi oksigen setelah menjalankan fungsi untuk menyingkirkan bahan-bahan pencemar. 

Tiub silikon yang bergred medikal akan menyalurkan ozon ke dalam air di mana makanan direndamkan. Ketika gelembung-gelembung muncul, ia menandakan bermulanya proses purifikasi makanan dalam tempoh masa yang ditetapkan.

Berapa lamakah masa yang diperlukan untuk purifikasi sayur-sayuran dan daging?

Sila rujuk buku panduan operasi yang terdapat di dalam kotak. Secara umumnya, semua jenis makanan (contohnya buah-buahan, sayur-sayuran dan makanan laut) memerlukan masa selama 15 minit. Hanya daging (misalnya ayam, kambing dan lembu) memerlukan masa selama 30 minit. Masa operasi yang maksimum bagi BIOZONE Food Purifier ialah 45 minit di mana ia boleh digunakan untuk tujuan mandian atau kegunaan peti sejuk.

Tambahan pula, terdapat fungsi sanitasi ON / OFF selama 3 minit untuk satu liter air. Fungsi sanitasi ini dapat menyingkirkan bakteria pada permukaan makanan dengan cepat tanpa menggunakan air. Sekiranya anda mempunyai air yang berlebihan, anda boleh menggandakan masa berkadaran dengan kuantiti air anda. Isipadu air yang maksimum ialah 10 liter, sementara masa purifikasi adalah selama 30 minit.


Apakah yang akan berlaku sekiranya batu seramik atau tiub silikon pecah?

Sila beli dan gantikan dengan satu set baru yang terdiri daripada batu seramik dan tiub silikon.

Mengapakah saya perlu menjalankan penyelenggaraan selepas 2 tahun pembelian?

Juruteknik akan membuka BIOZONE Food Purifier untuk memeriksa dan membersihkan bahagian-bahagian dalaman termasuklah penentukuran dengan tujuan memastikan BIOZONE Food Purifier dapat beroperasi secara optimum dan bertahan lebih lama.

Adakah saya memerlukan masa purifikasi yang lebih lama sekiranya saya mempunyai banyak makanan?

BIOZONE Food Purifier direka khas untuk penggunaan di rumah sahaja. Andaikan anda mempunyai 3-4 hidangan ayam, masih memadai untuk anda menggunakan masa selama 30 minit untuk purifikasikan daging, asalkan anda mengikuti peraturan isipadu air maksimum, iaitu 10 liter.

Adakah ia menggunakan kuasa elektrik yang banyak?

Tidak. Ia hanya menggunakan kuasa elektrik yang minimum iaitu 35W sahaja, bagaikan anda menyalakan sebiji mentol di rumah.


Bagaimanakah caranya untuk mencuci batu seramik?

Cabutkan tiub silikon dari mesin. Gunakan berus gigi dan gosok permukaan batu seramik dengan lembut di bawah air yang mengalir. Selepas itu, biarkan ia kering. Anda juga boleh mengeringkannya sekali-sekala di bawah sinaran matahari. Sekiranya ada bau busuk, anda boleh purifikasikan batu seramik dengan air bersih selama beberapa minit, kemudian biarkannya kering.

Adakah nutrien makanan akan hilang dalam proses purifikasi?

Berdasakan kajian makmal terhadap daging yang dipurifikasikan, ia menunjukkan bahawa kebanyakan nutrien masih dikekalkan. Hal ini boleh dilakukan sekiranya anda menggunakan alat purifikasi yang berada dalam keadaan baik. Namun, jika anda menggunakan teknologi yang konvensional, ia mungkin akan mengurangkan sebahagian besar nutrien dalam makanan.

Adakah saya perlu mencuci makanan sekali lagi selepas proses purifikasi?

Anda tidak perlu mencuci makanan selepas proses purifikasi. Namun, sekiranya anda rasa perlu untuk mencuci makanan tersebut selepas proses purifikasi, anda boleh menggunakan air yang ditapis untuk mengelakkan bahan-bahan pencemar yang terkandung di dalam air paip.

Berapa lamakah BIOZONE Food Purifier boleh bertahan?

Selepas dua tahun yang pertama, ia boleh bertahan asalkan anda menjalankan penyelenggaraan ke atas mesin tersebut setiap tahun sekali.

Mengapakah saya tidak boleh menggunakan bekas plastik? Apakah jenis mangkuk-mangkuk lain yang boleh digunakan?

Bukan semua plastik adalah bahan perintang ozon. Secara umumnya, kami tidak menggalakkan anda menggunakan mangkuk plastik. Adalah cara terbaik sekiranya anda menggunakan mangkuk keluli tahan karat atau mangkuk kaca.

Bolehkah saya menggunakan BIOZONE Food Purifier untuk membersihkan botol susu bayi?

Umumnya, kami tidak menggalakkan proses purifikasi secara terus ke atas plastik. Anda boleh purifikasikan air dengan menggunakan bekas kaca atau keluli tahan karat, kemudian menggunakan air yang telah dipurifikasi tersebut untuk membersihkan botol susu bayi.

Mengapakah gelembung terbentuk pada daging, namun ia tidak kelihatan pada sayur-sayuran?

Biasanya, gelembung terbentuk disebabkan oleh racun serangga yang larut dalam air, maka ia menyebabkan gelembung tersebut tidak kelihatan pada sayur-sayuran. Gelembung adalah satu rangkaian asid lemak yang lebih lazim dijumpai pada daging. Kebanyakan asid lemak mempunyai sebatian polimer yang sukar diserap oleh badan manusia. Jika badan anda mampu menyerapnya, ia sebenarnya telah masuk ke dalam peredaran darah di mana pengambilannya untuk jangka masa yang panjang mungkin memudaratkan kesihatan badan.

Bolehkah saya menyingkirkan antibiotik daripada daging semasa proses purifikasi?

Gelembung yang terhasil tidak menunjukkan sebarang kesan antibiotik, namun dalam proses purifikasi selama 30 minit ini, laporan daripada kajian makmal menunjukkan bahawa tiada sebarang antibiotik dijumpai selepas proses purifikasi.

Adakah gelembung akan hilang sepenuhnya sekiranya saya menjalankan purifikasi untuk jangka masa yang lebih panjang?

Kemungkinan untuk gelembung hilang sepenuhnya adalah sukar sekali kerana lemak hanya akan disingkirkan melalui proses purifikasi apabila jangka masanya lebih panjang. Kesannya, lebih banyak nutrien akan hilang. Maka, kita tidak menggalakkan purifikasi daging untuk jangka masa yang lebih panjang.

Sesetengah sayur-sayuran dan buah-buahan terapung semasa proses purifikasi. Apakah yang perlu saya lakukan?

Anda cuma perlu menutup mangkuk dan tinggalkan satu ruang kecil untuk membenarkan tiub silikon untuk melaluinya, dan pastikan penutup tersebut bukan diperbuat daripada bahan plastik.


Bolehkah saya yakin bahawa BIOZONE Food Purifier dapat melakukan proses purifikasi 100%?

Kami tidak boleh menyatakan bahawa BIOZONE Food Purifier dapat purifikasikan bahan kimia 100%. Objektif kami adalah untuk mengurangkan bahan kimia sebanyak mungkin sebelum kita mengambil sesuatu makanan. Kebanyakan bahan kimia dapat disingkirkan oleh BIOZONE Food Purifier melalui proses purifikasi di mana kita mempunyai kajian-kajian makmal yang boleh dikongsi bersama. Teknologi ozon yang umumnya digunakan untuk purifikasikan air, makanan dan rawatan kolam renang telah dibuktikan secara saintifik di kebanyakan negara maju.

                                                                                       
KELEBIHAN PRODUK
 ·         Selamat.
 ·         Keberkesanan dalam menyingkirkan bahan-bahan pencemar daripada makanan dan   memelihara nutrien dalam makanan.
 ·         Keberkesanan dalam mengekalkan kesegaran makanan dan menyingkirkan bau busuk.
 ·         Pelbagai fungsi purifikasi ke atas makanan: Daging / Buah-buahan / Sayur-sayuran / Makanan Laut / Herba.
 ·        Penjanaan ozon yang konsisten dan mesra alam.


Sebarang pertanyaan boleh contact me:

ADDA NORDIN

SMS/CALL/WASSAP :0192008271


BIOZONE FOOD PURIFER

HAI DEAR READERS,

Hari ini Adda nak share about the great product from our company which is BIOZONE FOOD PURIFIER.This info Adda ambil dari blog my mommy in business which is CDM HANIS HAIZI..So, jom baca entry about BIOZONE FOOD PURIFIER.



PREVENT is better than CURE!!

Ladies & Gentlemen,

May I present to you...

Chicken, like you've never seen before!

Under process of purification to rid of toxins, undigestable fatty acid & any contamination.

View the pictures & video below to see.

Closely, raw chicken..

*

*

*
The first few minutes 


You can see foam like substance appearing on top


Looks like "fats" are on the bubbles... Now it starts to smell bad a little. 

This is close to 30mins




Look at how much the "bubbles" have accumulated.



We scooped it up. The texture is sticky and gooey 


Wiped it and tried to burn it to see 
if this in actual fact just normal "bubble"?



Imagine semua makanan yg kita amik daily, how much toxin yg kita kumpulkan each day?
Dan Adda ingin tawarkan the best price in market.

Contact me to know more!!

ADDA NORDIN
0192008271



BB PLUS COLLOGEN

SALAM  SEMUA,


Hari ini Adda nak share product yang hangat with u olls selepas Premium Beautiful Korset which is BB Plus Collagen. BB plus collagen sesuai untuk wanita2 yg tak ada masa nak pergi spa ke..yang sangat busy dengan keje & sangat sesuai wanita yang sangat suka menjaga kecantikan & penampilan diri.

Untuk pengetahuan semua collagen adalah supplement yang sangat penting untuk kita ambil dari awal sebagai pencegahan anti penuaan. Semua wanita sentiasa ingin kelihatan cantik betul kan? So, sebagai langkah awal kita cuba minum BB Plus Collagen sebagai minuman kesihatan dah kecantikan kita.  


Apa itu  BB Plus Kolagen??

BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu

, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang 

seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen 

manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen

ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup 

dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti 

kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid 

amino yang penting untuk penghasilan kolagen, 

mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen 

ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan 

teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan

 penyerapan yang lebih baik. 


BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk 

mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang

 diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang

 dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak 

blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta 

kolagen ikan yang tidak berbau.


BB Plus Collagen


RAMUAN UTAMA:-

Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga

 roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.

*Diperbuat daripada collagen ikan yang bermutu tinggi

*mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama

seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. 

*kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang

 rendah suhu,iaitu mnyamai dengan collagen manusia


*mengekalkan kesihatan kulit dan kesihatan rawan

*collegen ikan ditukar menjadi PEPTIDA 

*collagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.



Ramuan2 BB Plus Collagen


Mode 3 tindakan:

REPAIR-REBUILD-RENEW



BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit,seperti serat epal dan

 inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses 

detoksifikasi.

BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit 

sendi,

Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan

 merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu 

mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and 

osteoarthritis.



KEBERKESANAN:-

BB PLUS mengandungi peptida yg tinggi untuk menggantikan 

semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit 

anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran

ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta 

kolagen ikan yang tidak berbau.



7 HASIL KULIT CANTIK:-

1. Kulit wajah berseri dan cerah

2. Kulit lebih anjal dan tegang

3. Kulit lebih halus dan gebu

4. Kulit lebih lembab 

5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan

6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih

7. Kulit kurang kesan kerosakan

TIPS:-

Hanya Minum 1sacet sehari untuk memiliki kulit muda yang cantik

dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida 

(3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

*Minum sebelum tidur

*campurkan dengan 150 ml air

*elakkan air panas

*minum sebelum makan atau sebelum tidur

*nak hasil lumayan amalkan tiap2 hari,selama 3bulan tanpa henti..

*sesuai diambil oleh orang yg sedang mnegandung dan ada sakit 

kencing manis,sebab kurang kandungan gula(semua dari bahan

 asli).


So, for those yang hendak try BB Plus Collagen ini boleh contact

Adda ye. Bak kata pepatah Kecantikan adalah hak milik setiap 

insan. Hehehe..


CONTACT ME FOR DETAILS,


SMS/CALL: 019-2008271

      EMAIL: addamohdnordin88@gmail.com

     FB:www.facebook.com/adda.nordin


GREEN LEADER ORIENTATION WORKSHOP | JANUARI 2013

Salam semua :)

Hari nie Adda nak share dgn u olls aktiviti Adda di GLAM pada hari sabtu lepas. Actually, hari sabtu lepas Adda attend Green Leaders Orientation Workshop (GLOW) bersama business partner. GLOW kali ini dianjurkan oleh my lovely CDM SHA KHALID dengan topik Road To Shanghai. Our company telah mengumumkan next trip kali ini ke Shangai pada bulan Julai nanti..So let's fly with me..:)

Adda bersyukur sangat2 since Adda dalam business ini semua di ajar dari A to Z. Kita tak rasa takut untuk memulakan sesuatu dengan adanya bimbingan daripada leader2 yang hebat dan ada tempat untuk menuntut ilmu which is Green Leader Academy Malaysia (GLAM). Terima kasih kepada my bestie iaitu Ayuni yang memberi peluang kepada Adda untuk menjadi seorang  yang lebih berani dalam mencuba sesuatu benda baru iaitu bidang perniagaan. Thanks Darl! Pelbagai ilmu dan tips dikongsikan kepada kami untuk dijadikan sebagai momentum untuk lebih berjaya lagi dan mendapat income gemoksss...:)

Glow session bermula pada jam 9.30am yang dipengerusikan oleh bakal DDM Yong dan selesai pada pukul 4pm.  Speaker 1st iaitu bakal CDM Ieja, 2nd speaker bakal DDM Refqah, 3rd speaker our mommy in business CDM Hanis Haizi , 4th speaker bakal DDM Ain and last session by my lovely leader CDM Sha Khalid
.

Barisan speaker yang hebat-hebat



Mc bakal DDM Yong


1st speaker is bakal CDM Ieja yang berkongsi tajuk tentang "Business Plan Marketing" dan bagaimana kita patut terangkan kepada client kita tentang business ini. Only in GLAM segala ilmu dari A to Z akan diajar oleh leader-leader yang hebat. Jom ikut Adda datang Glam. Best okey..!


2nd Speaker is bakal DDM Refqah berkongsi segala tips busniess kepada kami. Insyaallah akan kami aplikasikan dalam business ini.:)



CDM Hanis Haizi founder of GLAM yang sentiasa memberi kata2 semangat dalam business. From zero to Hero. So adore with u!


Bakal DDM Ain berkongsi pengalaman dalam business ini.


Last speaker which is my lovely leader CDM Sha Khalid berkongsi tentang Road to Shanghai. CDM Sha Khalid merupakan seorang software engineer di syarikat gergasi di Malaysia but still doing this business for her sideincome and finacial backup. Thanks kak Sha Khalid sentiasa memberi tunjuk ajar and motivasi kepada kami untuk berjaya dalam business ini.

Hot Mommy Hanis Haizi & Mommy Sha Khalid

Business Partners  under CDM Sha Khalid wing yang hadir ke GLOW.

We have own academy which is Green Leaders Group Academy Malaysia (GLAM).

With CDM Sha Khalid & DSM Ayuni



Let's be part of us...!!

TOGETHER EVERYONE ACHIVE MORE

Adda Nordin,
0192008271

Monday, 14 January 2013

FAQ ABOUT PREMIUM BEAUTIFUL BUSINESS


Salam...

Hari ni , Adda nak share sedikit soalan-soalan tentang Premium Beautiful Business.. Di sebabkan ramai yang berminat nak tahu selok-belok pasal business ni dan antara soalan-soalan nya adalah seperti berikut...


Besar ke modal nak buat business PREMIUM BEAUTIFUL ni?

Modal hanya RM50 registration as a member.....and we have a few business plan for our client to choose...ikut kemampuan.



Macam mana nak jual PREMIUM BEAUTIFUL ni?


Tak susah tapi kena ada ilmu...and we did our biz just 

thru online...90% thru blog and also Facebook . 


Perlukan modal ke business ni?

Buat biz mesti ada modal...walaupun biz secara kecil-kecilan....terpulang kpd kita nak keluarkan duit kecil or duit besar.



Boleh ke saya buat biz ni???

Business tak kira usia..tua or muda...belajar takat biasa-

biasa aja...or yg berijazah...janji ada keinginan dan 

kemahuan yang datang diri kita sendiri. Kalau nak tahu 

ramai surirumah yang berjaya dalam biz ni....yang x 

pernah bekerja or yg resign awal. So tepuk dada tanya 

selera...


Siapa yang patut VENTURE? :-

 *Yang memiliki IMPIAN BESAR  

*Yang dah sangat-sangat stress dengan kerja hakiki

*Yang teringin nak buat business sendiri 

*Yang nak mengubah diri, tak ada masa dengan family

* Yang nak membayar hutang piutang yang sediada 

*Yang teringin nak membalas jasa ibu/bapa dan 

membawa mereka menunaikan umrah & mekah.









Book your appointment with me now!!

SMS/CALL: 019-2008271

      EMAIL: addamohdnordin88@gmail.com

     FB:www.facebook.com/adda.nordin