Wednesday, 13 February 2013

LEGOLAND MALAYSIA

Asslamualaikum semua :)


Kali nie Adda nak share tentang short trip with Canon pergi ke Legoland Malaysia kat Johor Bharu bulan 9 2012.Sorry dah basi baru nak update.Hehehe... Actually Adda di pilih oleh my supervisor Ms.Jesslyn Chua join short trip with Canon..Thank to my supervisor!! hehehe..Pukul 6.30 pagi Adda dah kena berkumpul kat Canon di Shah Alam tau..Thanks to Mr.A also sebab bangun pagi2 datang pick up Adda..HeheheLegoland Malaysia yang terletak di Nusajaya merupakan yang ke- 6 dibina di dunia, pertama di asia dan taman tema pertama bertaraf antabarangsa di Malaysia. 5 lokasi Legoland theme parks yang lain adalah di Denmark, United Kingdom, Germany, Florida, dan California di USA.
Legoland Malaysia dibuka pada 15 September. Legoland ini dibina berdasarkan permainan popular kanak2 iaitu Lego. Bongkah - bongkah lego dicantumkan yntuk menghasilkan bentuk orang, pokok, haiwan, bangunan, dan bermacam-macam lagi. Adda kadang - kadang terfikir macam mana diorang mendapat idea2 yang sangat kreatif sehingga dapat membentuk sesuatu objek dari bongkah - bongkah lego..:)

Legoland Malaysia berukuran 76 ekar ialah ia bercirikan 17 negara Asia termasuk bandar-bandar di Asia Tenggara Laos, Combodia, Vietnam, Brunie, Indonesia, Thailand, China, Kuala Lumpur dan banyak lagi. Amazing kan? Time Adda pergi nie banyak permianan belum bukak lagi. 

Lets Picture's Talking about this story..hehehe


Tiket for entering Legoland Malaysia


Wave Racers

Adda sempat main Waver Racers nie..Best!!Mercu2 Tanda di Malaysia. Everthing is from Lego
       Adda dan  kawan2 sangat happy kiteorang separuh hari berada di Legoland. Happy + Penat semua ade. Pukul 12am kami tiba di Kuala Lumpur dengan badan keletihan and thanks once again to Mr. A sanggup datang pick up me..Hehe. Also, thanks to my boss choosing me untuk join this trip with Canon. InsyaAllah ade peluang dan umur panjang Legoland Aku Datang Lagi !!!..Hahahaha..

Lots of love,
Adda Nordin


No comments:

Post a comment